Over Marije en Renata

Wij, Renata Verloop en Marije van den Berg, zijn specialisten op het gebied van communicatie en participatie in de publieke sector.

We zijn allebei innovators in ons vakgebied.

Marije was als gemeenteraadslid in Leiden in 2002 de eerste politicus in Nederland met een weblog. Ze specialiseerde zich in participatie en zat twee keer in de jury van de eParticipatie Awards van het ministerie van BZK. Als bedrijfsjournalist voor met name de Rijksoverheid en als docent overheidscommunicatie bij een hogeschool was online journalistiek en online communicatie haar werkgebied. In 2011 richtte zij Whiteboxing op.

Renata richtte in 2003 als eerste binnen de overheid een multidisciplinaire afdeling Digitale Media op (binnen de Directie Communicatie van het ministerie van VWS). Renata is opgeleid als communicatieadviseur en houdt zich sinds 1996 uitsluitend bezig met online communicatie. Haar bureau webmanagement.nl bestaat sinds 2006. In 2009 richtte zij Frankwatching Trainingen op, waarvan ze tot eind 2013 manager was. Ze stopte daarmee om meer tijd vrij te maken voor haar eigen bedrijf.

We houden van online, van communicatie en van de publieke sector. We kennen het klappen van de zweep binnen de overheid en de politiek. Daarom hebben we elkaar op vakinhoudelijk gebied gevonden: we hebben veel overeenkomsten, maar zijn ook complementair in onze kennis.

Marije adviseert en traint met haar bureau Whiteboxing communicatie- en beleidsprofessionals in de publieke sector om op een ontspannen en effectieve manier gebruik te maken van (online) netwerken voor echte communicatie en participatie.

Marije is moeder van drie kinderen en in haar vrije tijd bestuurslid van www.stadslableiden.nl. Ze volgt jou graag via @marije.

 

Renata helpt organisaties bij het vernieuwen en anders inrichten van hun communicatie.

Renata is moeder van een zoon en speelt in haar vrije tijd improvisatietheater. Ze volgt jou graag via @renataverloop.

 

 

Foto’s: Muriel Janssen