Op naar de volgende bijeenkomst met #dncp’ers!

IMG_2214aEen zaal met gemotiveerde vakgenoten, een fijne sfeer met humor en kritische noten, Aletha Steijns als sprankelende dagvoorzitter, veel interactie en een lange nazit. Zo kunnen we de eerste #dncp-bijeenkomst op 17 april kort samenvatten. Bovendien startte Agaath Rebel spontaan met een LinkedIn-groep en kregen we van vier (!) mensen een locatie aangeboden voor de volgende keer :-) Genoeg motivatie om snel door te stomen naar de volgende bijeenkomst op 17 juni. Kom je dan ook?

Korte impressie eerste bijeenkomst

De eerste bijeenkomst stond in het teken van luisteren. Truus Harkes van woningcorporatie Rochdale vertelde welke reis zij nu met de afdeling Communicatie maken. Tijdens een noodgedwongen periode van introspectie gingen ze op zoek naar hun echte toegevoegde waarde. Luisteren naar jezelf en de vraag van de organisatie dus!

IMG_2217aEr werd verbinding gelegd met andere afdelingen en hun prioriteiten. En het gesprek met het management kwam (weer) op gang door goed te luisteren naar de omgeving en lastige communicatie-dilemma’s te benoemen. Zo kan de afdeling steeds beter de rol van communicatiecoach pakken. Bekijk verder de Prezi van Truus Harkes.

Meer lezen over de eerste bijeenkomst? Lees dan het artikel dat Eric van Oevelen schreef (pdf) over deze eerste bijeenkomst! En bekijk de foto’s (op Facebook) van Geraldine | Fotografie.

Wat is jouw idee voor de volgende bijeenkomst?

We hebbIMG_1921aen een datum – 17 juni – en (bijna) een locatie! Nu nog een programma ;-) Wij hebben natuurlijk wel wat ideetjes, maar waar zou jij nu meer over willen horen als het over het thema luisteren gaat? Laat het ons weten door hier een reactie te geven of via twitter met #dncp.

1 reactie op “Op naar de volgende bijeenkomst met #dncp’ers!

  1. Wat mij triggert in Luisteren is het loskoppelen van luisteren en oplossingen/ verbeteringen zoeken. Zoals Corine Jansen dat ook vertelt over haar werk als CLO (Chief Listening Officer) bij Radboudmc. En dan doordenkend: als dncp-ers meer gaan luisteren, moeten ze zich dus niet meer willen bemoeien met hoe anderen in de organisatie communiceren. Loslaten wordt dan een basis competentie. En de resultaten zijn niet meer onze verdienste; alleen het proces. Ik zou het wel mooi vinden als we op jullie volgende sessie (ja ik kom) samen een variant op Seek-Sense-Share (Zie ook: http://www.slideshare.net/jarche/pkm-2013 van Harold Jarche) kunnen bedenken. Met oa input uit de sessie die we met ruim 20 comprofs en Corine op 6 mei hebben, kan ik daar vast een voorzet voor maken. groet, Marjan