Hoe wil jij verder met #dncp?

Na maanden noeste voorbereiding startten wij op 24 mei met ons blog De nieuwe communicatieprofessional. Om het gesprek aan te gaan met onze vakgenoten over de crisis waar ons vak zich (volgens ons) in bevindt. En dat is gelukt! De vraag is: hoe nu verder?

focus #dncpAchter de schermen zijn wij al maanden met elkaar aan het discussiëren en schrijven. Ons oorspronkelijke idee was het schrijven van een boek. Tot we na het schrijven van de inhoudsopgave bedachten dat het beter zou zijn onze gedachten eerst te delen met vakgenoten. Dat bleek een waarheid als een koe, want jullie belangstelling heeft een nog duidelijker focus dan we hadden kunnen vermoeden!

We zijn begonnen met drie opiniërende artikelen die gaan over de veranderingen in de wereld, in het vak en voor de communicatieprofessional. Deze bleken een gevoelige snaar te raken, gezien jullie vele reacties, RT’s en shares (waarvoor nogmaals onze dank!).

De artikelen daarna waren wat meer pragmatisch van aard: hoe pak je nu een en ander aan in de dagelijkse praktijk? Dit maakte aanmerkelijk minder reacties los. Onze blogervaring is dat afgeronde verhalen minder reacties opleveren. Daar kan dat ‘m in zitten. Maar misschien gaat wat jullie betreft de discussie wel helemaal niet over het “hoe”?

We hebben volop inspiratie om te schrijven en daarom schrijven we door, ook na de zomer!

Vanaf september komen we weer met verse blogs die (nog meer) ingaan op de merkbare impact van online communicatie en social media op de communicatie-afdeling en -professional.

Op stapel staan bijvoorbeeld blogs over:
•    De belangrijkste verschuivingen in online overheidscommunicatie
•    Strijden tegen of samenwerken met de afdeling ict?
•    Wat hebben de afdelingen HRM en Communicatie online met elkaar te maken?
•    Conversie als het nieuwe verantwoordingsinstrument
•    Het basispakket van online kennis voor de communicatieprofessional
•    Aansturen van een team nieuwe communicatieprofessionals, hoe doe je dat?
Overigens hebben wij op deze vragen zelf soms ook nog geen antwoord, hoor!

En we zijn natuurlijk ontzettend benieuwd welke vragen en dilemma’s jou bezig houden? Laat het ons weten!

De zomerperiode gaan we benutten om een aantal vakgenoten te interviewen die een verhaal te vertellen hebben over De nieuwe communicatieprofessional of een best practice hebben gerealiseerd. Ook willen we in gesprek met mensen die op een of andere manier te maken hebben met communicatieprofessionals in de publieke sector. Een bestuurder, een beleidsmaker, een burger.

Wie mogen we volgens jou niet missen en waarom? Vertel het ons!

prettige vakantie #dncpPS en dan wensen we jullie tot slot sterkte met de laatste loodjes van juni (het is overal gigantisch druk, merken we) en natuurlijk: een heel fijne, inspirerende zomer toegewenst! Klap je laptop dicht, zet je smartphone even uit en geniet!

Reacties zijn gesloten.